Kerstins karriär inom klädbranschen
När Kapp-Ahl i Skövde öppnade för ca 60 år sedan, sökte Kerstin sig till den nyöppnade butiken och där började hon som 15 åring. De första arbetsuppgifterna var att vikaer kartonger från morgon till kväll. Kartongna användes till sålda kappor och rockar. En dag kom ägaren till butik på besök och han sa: ”här ska du inte stå, du får ta över ansvaret för herravdelningen”. På Kapp-Ahl jobbade Kerstin till hon var ca 21 år och hon stormtrivdes.
Historien om Kappahl börjar för över 70 år sedan i en källarlokal i Göteborg. Där öppnar Per-Olof Ahl en kappaffär med mottot ”Vi ska ge många människor möjlighet att vara välklädda”. Det blir en omedelbar succé. Målet var att ge varje kvinnor en möjlighetn att vara välklädda till ett överkompligt pris. att köpa en kappa till ett bra pris.
Året 1963 flyttade Bjarnés från Marumsgatan till Klostergatan 4 och har sedan dess funnits på denna adress. I lokalen hade det tidigare funnits en mindre livsmedelsaffär Börjessons eftertr. ägaren var då Erik Eriksson.
En dag som Kerstin aldrig glömmer var när hennes pappa Bjarne mötte henne i Skövde. Han berättade att mamma Inga-Britt var sjuk och Kerstin måste säga upp sig på Kapp-Ahl, hon behövdes i butiken i Skara. Det var aldrig någon diskussion om vad Kerstin ville, hon trivdes mycket bra på Kapp-Ahl och tjänade bra med pengar. Då Kerstin aldrig arbetat i butiken fick hon börja från början, vilket även innebar uppdrag som springflicka.
Det dröjde ca 2 månader efter besked om mammans sjukdom så avled hon mamma Inga-Britt. Pappa Bjarne blev ensam med två flickor (tvillingar) på 7 år, även hemma fick Kerstin ta ett stort ansvar för småsystrarna.
1965 övertog Kerstin ansvaret för Bjarnes på Klostergatan, där starta hon sin långa karriär som affärsidkare som fortfarande pågår.
I mitten av 1960-talet träffade Kerstin sin blivande man Börje, i snabb följde fick de tre barn, två fickor och en son. Börje var anställd inom Försvaret, detta innebar att han var borta på olika manövrar och utbildningar. Att få ihop vardagslivet med barnen och butiken innebar mycket logistik och pussel, turligt nog fanns svärmor tillhands som tog hand om barnen.