Mästarediplom, flytt av bageri och egen butik
I början av 1940-talet erövrade bröderna sina mästardiplom och på bilden från 1941 ses Egron med Kung Gustav V, vid invigningen av Hantverksinstitutet i Stockholm. Enligt bildtexten i en Stockholmstidning talade man franska (möjligen franskbröd?). Egrons andranamn var visserligen Napoleon, men om det innebar att han talade det franska språket är de efterlevande frågande till.
Under krigsåren tillbringade Egron långa tider i beredskap på Gotland i försvaret mot den lede. En lumparkompis, vars flickvän var från Skara, hade en syster, Ingrid (1917-1997), som under en av Egrons permissioner, tillfälligtvis var hemma på besök hos föräldrarna, smedmästaresläkten Haglund. Ingrid arbetade som sjukgymnast i Stockholm. Bröllopsklockorna ringde i Skara domkyrka 1942 och så småningom föddes barnen Margareta (1944) och Zeth (1946).
Att bedriva en bageriverksamhet under brinnande krig med ransoneringar krävde både ett brett nätverk och uppfinningsförmåga, alla fick i mån av förmåga hjälpa till, i synnerhet eftersom Egron tillbringade långa tider i beredskap. Bageriverksamhet tillhörde dock en gynnad verksamhet, då man tillverkade livsmedel.
Sedermera flyttade verksamheten till Marumsgatan 16, något mer i centrum, men där man fick tillgång till butikslokal vilket innebar att man även kunde ha egen försäljning över disk och att man kom närmare Fisketorget, där det var marknad två dagar i veckan. I butiken möttes man av av fruarna Axelsson, Smedberg, Haglund, Lidberg m.fl.