Personalbrist ledde till försäljning
Lars-Erik och Bengt insåg att de på sikt behövde utöka med en anställd, för att få en mer dräglig arbetssituation och för att orka.
Andra året planerade Lars-Eric med familj en resa till Stockholm på några dagar för att besöka Skansen m.m. En konditor som hette Karl-Erik Svensson hade anställts. nu äntligen kunde en kortare semester bli av. Under resan till Stockholm ringde Lars-Erik till företaget och kollade av om allt fungerade. Dock visade det sig att Karl-Erik hade brutit tummen. Det var bara att återvända hem och börja jobba igen.
En stor besvikelse för barnen som äntligen sett fram emot några dagars semester.
Kommande år stängdes konditoriet någon vecka under sommaren så att ägarna med sina familjer kunde få välbehövd semester.
Bengt Melin kände Rolf Bromé de hade arbetat tillsammans på Melins bageri på Skolgatan. När Sockerbagarn skulle starta Rolf deras logo och även "fönsterpapper” när de hade semesterstängt (dekorerade papper med lite motiv och info om tider). Hör och häpna han fick fina recensioner av Skara Tidning.
Både Bengt Melin och Rolf Bromé höll på med revy, den var slut vid 23.00 på den tiden. Bengt läste även en kurs innan han starta bakugnen vid 02 tiden så nog var det fullt knog och inte många timmars sömn.
Arbetstiderna vardagar, varje lördag och varannan söndag innebar att den enda anställde sökte ny anställning inom industrin, skälet var att slippa helgarbetet. En ny bagare skulle rekryteras, en sökande till tjänsten, när det blev klart att han skulle jobba lördagar blev svaret – Nej, lördagar jobbar jag inte.
Nu följde en diskussion om hur ägarna skulle göra, en anställd behövdes men det fanns inga att få tag i. Försäljning av verksamheten såg ut att bli den enda lösningen, annons lades ut en lördag och på torsdagen veckan efter var affären klar. Ny ägare blev herr och fru Ferm från Skövde år 1973 övertogs verksamheten och upphörde i slutet på 1990-talet.