Sockerbagar´n öppnar i Skara
Namnet Sockerbagar´n kom fram i diskussion mellan Lars-Erik och Bengt, ännu idag finns neonskylten kvar över entrédörren.
Lars-Erik har berättat att han ofta kontrollerade att hela skylten lyste så det inte saknades ett S – då kunde det lysa ”ockerbagar´n” vilket de inte ville förknippas med.
Ägarnas filosofi var att på konditoriet skulle alla känna sig välkomna. Det fanns plats för 21 personer att sitta ner och fika, bord och stolar var av den enklare modellen som var lätta att hålla rena. Här kunde en även en fikasugen grovarbetare känna att det var ok att slå sig ner, trots att man kom i arbetskläder.
Både Lars-Erik och Bengt tillverkade allt bröd och konditorivaror själva. I butiken fanns Lars-Eriks hustru Ingrid. Familjens minsta son fanns allt som oftast med både i butiken och i bageriet. Hustrun Ingrid berättade att sonen blev uppvuxen på bullar och mjölk.
En tårta som Lars-Erik tog fram själv var ”Restoriatårtan”, denna blev mycket omtyckt. Bestod av en luftig mandelbotten, grädde, pistagegrädde och florsocker på toppen.
Konditoriet hade öppet mellan 08-21 på vardagar och även på helgerna men då med något ändrade tider. Att konditoriet öppnade 08.00 var en vinst då många bussresenärer kom till staden vid denna tidpunkt och inga andra affärer hade öppet förrän kl. 09.00. Under en period blev konditoriet en värmestuga men hade med sig egen matsäck och satt ner i kafét i väntan på att övriga staden skulle vakna till liv. För att hindra att detta informerades det om att vistelse i lokalen endast fick ske när man handlat i butike, på så sätt slapp man från problemet.